perjantai 29. maaliskuuta 2013

You haven't been doing your homework!


Annika Irlannissa.


Täällä tapahtuu taas paljon vaikkei oikeastaan paljon mitään. Hiljaisemman alkuviikon jälkeen tuli vieläkin hiljaisempi loppuviikko. Kämppiksistä toinen tyttö lähti keskiviikkona ja toinen eilen. Pääsiäinen on perhejuhlaa. ”Do you get homesick?”, kysytään minulta usein. Minulla ei ole Suomessa kotia, tämä on kotini, joten eipä oikeastaan. Toisaalta, kun kaikki muut menevät perheidensä kanssa hiljentymään pääsiäisen ajaksi ja baaritkin sulkevat ovensa pitkänäperjantaina (toinen samanlainen pyhäpäivä on kuulemma joulupäivä), niin olisi kiva, jos minunkin perheeni olisi täällä. Yhdessä sitten nauttisimme pääsiäislammasta (äitini vihaa lammasta, hän ole maistanut irlantilaista luomulammasta!), availisimme pääsiäismunia ja  pelaisimme lautapelejä (terkkuja vaan sisaruksille, otetaan matsi Cafe Internationalia palatessani!). Oi, mämmikin tekisi niin hyvää. Kerroin muuten suomalaisista pääsiäisperinteisistä täkäläisille kavereille. Tyypilliseen tapaan sain vinoutuneita katseita mämmin, rairuohon ja värjättyjen munien jälkeen...

Mutta, minulla on keinoni tehdä tästä paras påsken koskaan. Ja työkaverit auttoivat tavalliseen tapaansa. Ensin sain pääsiäismunan (okei, se oli tullut ilmaiseksi lääkefirmalta, mutta silti!), sitten perjantain vapaaksi (mutta menin kuitenkin töihin ihan vain teetauon vuoksi ja lounaaseen asti, jonka siis tosiaan saan ilmaiseksi) ja lopulta päätin, että varaan hostellin Galwaysta. Kun selvisin Dublinista, niin otetaan toisesta moisesta mittaa nyt. Galway on kaikkien suosikkikaupunki, opiskelijoiden mekka ja yöelämän keskittymä. Jos Dublinista minulla oli esitteitä enemmän kuin matkatoimiston tädillä, niin Galwaysta minulla on vain lista yökerhoista ja pari puhelinnumeroa, joille voin soitella. Hmm. Voin kertoa tiistaina, miten kävi.

Pääsiäismunani!


Tämänpäiväisestä työpäivästä vielä. Sain kymmenen pistettä ja papukaijamerkin ensinnäkin menemällä töihin. Oikea syy siihen oli juuri ilmainen safka ja sellainen fakta, että olin unohtanut printata hostellin varauspaperit ja kotona ei tietenkään ole printteriä (vihaan printtereitä). Mutta töissä oli kivaa tavalliseen tapaan: pääsin leikkimään minijeteillä ja muillakin neulamaisilla jutuilla! Olen viettänyt aamupäiväni siis squirttaamalla adrenaliinia, atropiinia, lidokaiinia sun muita aineita automaattisista ruiskuista, ja lisäksi minulle annettiin selvitettäväksi pari yhteensopimattomuutta ja laimennosta. Koko viikko on ollut hauskaa täynnä. Tänään tosin yksi työkavereistani ehdotti hiljaisuuskilpailua. Vastasin kertomalla voittamattomuudestani ja paremmuudestani ja tästä hyvästä vaatisin palkinnoksi haluaamani pääsiäismunaa. ”You’re so luquacious.” (Googletimme sanan toisen työkaverin kanssa, translaatio oli ”chatty, talkative” eli olen siis rupatteleva, well, suprise, suprise). 

Pääsiäismunat ovat muuten täällä aivan eri kanoista kotoisin kuin suomalaiset kämäiset röllimunat. Kokoa on yhtä paljon kuin näköä ja tämä on johtanut siihen, etten osaa päättää minkä haluaisin. Parasta näissä on, ettei niissä ole turhia yllätyksiä vaan munat on täytetty joko pienemmillä suklaamunilla tai muilla karkeilla. HAHAA, ovelaa.

Ainiin ja mistä otsikko tulee, niin yksinkertaisesti siitä, että pomoni on hokenut tuota lausetta koko viikon. Aina tulee ilmi nimittäin irlantilaisia paikkoja, joista en ole kuullut, mutta joissa minun pitää kuulemma käydä. Vastaan kyseiseen lauseeseen aina, että ennen tuloani koitin opiskella jotain farmasiaakin... Ei olisi kuulemma ollut tarpeellista, kulttuuri on pääsijalla aina. That's the spirit!



Koska tykkään laatia (tehtävä)listoja ja tällä hetkellä kotona ei ole yhtään ketään ja Penney’s meni kiinni tunti sitten niin voisin laatia TOP5-listan asioista, joista pidän tällä hetkellä eniten Irlannissa.

1.       Huumorintaju
           Oikeasti, vihdoinkin olen löytänyt maan, jossa huumorintajuani ei tulkita ilkeydeksi vaan riemukkuudeksi
2.       Irish Stew, cottage pie, soda bread ja skonssit
         Irkkujen perinneruuat kolahtavat: maukkaita, perinteisiä makuja ilman turhia kikkailuja, raaka-aineista, jotka tunnen ja annokset ovat juoksija ruokahalun kokoisiakin
3.       Maisemat
         Jatkuvasti ihmiset huomattelevat, että joko leukani on rinnassani kiinni, nenäni lytyssä ikkunaa vasten tai kamerani sulkimen ääni ärsyttävä. Miksi? No en vain saa näistä vuorenhuipuista tarpeekseni – lampaista puhumattakaan. Eilen lenkillä ollessa oli yhden toimiston pihassa oli muuten kolme ponia laiduntamassa, MITÄHÄ. Kuka toimistotäti on ottanut poninsa mukaan töihin?
4.       Penney’s
         ”I am Annika and I am a Pennyholic.” Oikeasti, en saa vain tarpeeksi 10 euron korkkareista, kuinka halpaa voi olla!
5.       Vaeltelevat koirat
         Kaikki, jotka tuntevat intohimoni koiria ja kaikkia karvaisia kohtaan ymmärtävät täysin tämän kohdan. Ihmiset parhaat ystävät menevät täällä täysin sulassa sovussa muun liikenteen kanssa. Ne eivät siis ole kulkukoiria. Nämä ovat randomkoiria, oikeita kulkureita ja kaunottaria, jotka ovat vieneet itsensä kävelylle, kun laiska omistaja ei ole sitä tehnyt. Ja se on täällä ihan okei. Ainut asia, joka saa tämän jääkuningattarenkin menemään ”Well, heeeyyy uuuu, aaawww”, on vastaan tepsutteleva bokseri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti