maanantai 22. huhtikuuta 2013

You're a natural shooter!


Mitä, viikko meni jo!

Viime viikko oli mahtava. Tuntuu, että toistan itseäni. Mutta se oli!


Töissä pääsin konsultoimaan potilaita paljon ja arvioin monia lääkityskortteja. Täällä on vain erilainen tapa oppia, joka toimii minulla hirvittävän hyvin. Ainut asia, mitä olen nyt ruvennut miettimään on, etten kyllä tiedä välttämättä monenkaan suomalaisen valmisteen kauppanimeä takaisin Suomeen tullessa. Väliäkö tuolla, kaikilla valmisteilla kun on kuitenkin geneeriset vastineet. Tällä viikolla odotan innolla mm. vierailua to the dark side eli onkologiavalmisteiden valmistukseen. Syöpäääää, täältä tullaaan, I’m going to cure u!

Mitä muuta sitten keksin ”töiden” (eli farmasistisen roolipelini) lisäksi. No, kävin tavalliseen tapaan leffassa ja Penney’sillä ja kahvittelemassa ja sellaista. Mutta kaiken tällaisen lisäksi kävin myös ampumassa! Kyllä vain, sairaalan oma pikkuklubi järkkäsi haulikolla ampumista yhtenä iltana. Mukana oli myös opastusta jousiammuntaan. Mutta koska Robin Hood oli nössö ja antoi vain rahaa köyhille ja Legolaksella on oudot korvat ja ruma tukka niin en kokenut jousiammuntaa kovinkaan houkuttelevana. Haulikolla ampuminen sitten taas... No, täytyy sanoa, että taisin löytää juuri lajini! Mikä onkaan hauskempaa kuin huutaa ”PULL!” , tähdätä ja KABOOM! Haluatteko muuten kuulla mitä yksi työtoverini sanoi, kun kerroin meneväni ampumaan. ”Annika, you know you said you often act before you think. Well, when you’re holding a gun, THINK before you act!”

Opettajasta tuli jostain syystä ihan Topi&Tessu mieleen. Kivaa olisi pikku-Topia vähän läjäyttää... (Eikä.)
Ryhmässämme oli noin 10 miestä ja kaksi naista lisäkseni. Koitin pitää suuni supussa, pään kylmänä ja innostukseni sisäänpäin vedettynä. Silti sain osakseni vähän katseita, kun saavuin paikalle käsilaukku olalla, höyheniä tukassa ja kynsilakat ojennuksessa. Jotkut olivat aluksi jopa irvailemassa: ”höhö, you might break a nail by doing this” Höhö, kohta nähdään. Ja onnekseni, minulla oli joko onnea tai talenttia matkassa. Koskaan en ole asetta edes olkapäätä vasten asettanut ja silti osuin heti ensimmäiseen savikiekkooni (englanniksi clay pigeon, joka kuulostaa paljon hauskemmalta). Tähtäsin, huusin ja ammuin. Ensimmäinen kysymykseni: ”Where did it land?” Miehet naureskelivat, että näinkö sen muka tippuvan. Ei, itseasiassa ei mitään havaintoa. ”That would be because you smashed it.” NOONIIIN, kenes kynnet nyt muka lohkeaa! Onneani jatkui hyvinkin pitkälle iltaan ja parin tunnin savipulujen mätkimisen jälkeen  oli toinen opettajista jo sanomassa, että vähällä treenaamisella minusta saisi nopean hyvän kisaajan. Ja tämä patu on sentään valmentanut Irlannin olympiajoukkuetta.  Eli tarinan opetus, ihmiset: Ennakkoluulot ei kannata. Ja ei, en lentänyt taaksepäin enkä saanut yhtäkään mustelmaa – opettaja selitti, että se johtuu yleensä ihan väärästä tekniikasta. Että siitäs saatte.

Tiedättekö oikean syyn miksen pitänyt jousiammunnasta?
Olin siinä toivottoman huono. Pirun Robin Hood.


Mitä muuta arkipäiviini kuului? Kävin hieman kävelyllä. Tällä kertaa klubi meni Ardsin metikköön ja rannalle. Ah, tämä oli lempparini tähän asti. Vaikka satoi vettä. Vaakatasossa. (Olin varautunut leopardikuvoisella sadeviitalla, 10 pointsia Retulle lainasta). Irlantilaiset ovat niin fiksuja muutenkin. Ne nimittäin osaavat suunnitella parin tunnin mittaisen kävelyn siten, että puolessa välissä on pisulitauko. JES, sen aika tuli juuri ajatellessani kuolevani rannalla tapahtuvan loppukävelyn aikana. Aaltojen kohina saa aivot nimittäin oikein ajattelemaan rakon kautta. Huh. Nätin kävelyn jälkeen auringonlaskuineen kaikkineen oli taas teetä ja voikkareita luvassa iltapalaksi. Sain meheviä munaleipiä kotiin vietäväksi asti. 




Palataan viikonloppuun myöhemmin. Nyt kutsuu petihommat. Ei siinä mielessä. Romaanimielessä. Eikä kyseessä ole sellainen romaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti