keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Nytt till november
Tulin juuri kotiin töistä. Juuri ennen ulko-ovea kuuluu ”SAATANAN IDIOOTTI, SÄÄ ITE SOITIT MULLE! MÄÄ SANOIN ETTÄ ÄLÄ......” Ikävä jättää teidätkin cliffhangerin äärelle, itsellä jäi nimittäin jännin kohta jäi kuulemati. Ihmiset pääkadulla kääntyilivät huutajaa kohti, minä en. En halunnut pahentaa mielikuvaa päässäni. Äkkiä sisään.

Mitäs muutas olen kuulostellut viime aikoina? Paljon mielenkiintoista tiedesnackkia, hieman sateen ropinaa ja paljon Alex och Sigge –podcastia. Olen vaihtanut normaalin pyöräilytapani musiikittomasta podcastilliseen. Alexin ja Sigen podcast on aivan fantastinen: miehet pohtivat omaa elämäänsä, muiden elämää ja kaikkea pohtimisen arvoista. Ennenkin olen Alexia ja Siggea kuunnellut pitkillä juoksulenkeillä ja monotonisina labrapäivinä. Mutta tänä syksynä siitä on tullut päivittäistä, addiktoivaa ja kysymyksiä herättävää. Jännintä tässä on, että yleensä minua kiinnostavat eniten ihmiset joihin samaistun. Näissä miehissä ei minun kanssani mitään yhteistä. Molemmat ovat perheenisiä, julkisuuden henkilöitä ja äärimmäiset aitoja ja hyviä tunteiden käsittelijöitä. Minulla kun tuntuu olevan tunnekategoriassa ainakin julkipuoleen näkyvillä lähes ainoastaan viha ja ilo. Molemmat näistä tunteistani ovat yleensä ääripäitä: vihantunteeni nousee yleensä hyvin artikuloidusti mutta usein perusteetta (esim. siinä vaiheessa kun tulen kotiin ja Kevin soittaa musaa keittiössä) ja ilon tunteeni hyppää esiin sekunneissa innostuessani (esim. tänään suunnitellessamme joulubileiden teemaa). Koska itseni kehittäminen saralla kuin saralla on mielenkiintoista, koen tämän oman persoonanikin kehittämisen mielenkiintoisena. Tämä podcast on nostanut kaikkia muitakin tunteitani ilmi ja tapa, millä nämä miehet artikuloivat koko tunteiden skaalaa on upeaa. Olen niin ahaa-elämysnarkkari! Suosittelemislistalle siis jokaiselle. Ihan vaikka vain ruotsinsanavaraston laajentamiseksi.

Tätä mentaliteettia vältän.

Muuten olen muutaman viikon sisällä ainakin juossut puolimaratonin, leikkinyt soturia lasertagissa, pohtinut omaa kehittymistä mentoorin kanssa, liittynyt yhteen nuorisokomiteaan, treffannut suomalaisen kummitädin muutaman vuoden tauon jälkeen, päätynyt randomkemuille juomaan kuoharia ja hostannut illalliskemut. Mutta silti tuntuu, että olen aina kotona. Ainakin verrattuna tenttiviikkostressilliseen, lähes yliopistolla nukkuvaan Amandaan ja viisi kertaa viikossa bailaavaan Keviniin. Kämppiksiini siis. En tiedä myös, mikä maailmanparannusvimma minuun on iskenyt. Olen joogannut enemmän kuin juossut, jättänyt jäätelön muille ja lupautunut lihattomaan marraskuuhun. Muutosten ja mielenrauhan marraskuu luvassa! Mahdollisesti myös mielettömän masentava ja mieltä alentava marraskuu, mikäli kaikki kokeilut ovatkin vesiperiä. Olen optimisella linjalla. Plus olen saanut kolme kaveria täältä Götiksestä innostumaan lihattomuudesta. Jännä valinta entiseltä sikafarmarin tyttäreltä, joka pystyy vetämään kokonaisen 300 gramman savukinkkupaketin illassa (jäätelön lisäksi toinen paheeni). Ainiin! Jotta tämä ei menisi pelkkien keitettyjen porkkanoiden ja juustoleipästen mättämiseksi, olen päättänyt kokeilla uutta reseptiä joka viikko. Tämän viikon saldona hummusta ja falafelia kokeiltu. Juu, ei jatkoon. Miten voi ollakin, että osaan leipoa, mutta ruuanlaitto on jotenkin mahdotonta?

Vaikka Suomi ja suomalaisuus ei ole usein mielessäni romantisoitu vaan lähinnä samanlaista tunteita herättävä kuin suolakurkut pelkiltään (HYI YÖK HEMMETTI SOIKOON), olen suunnitellut joululomaani. Ensin katsoin Bangkokkia, sitten Dubaita ja vilkaisin jopa kauan haaveiltuja Chilen lentoja. Mutta ei, suomalainen joulu luvassa. Saa nähdä millä kokoonpanolla, menulla ja mielialalla se sujuu. Itse en ruukaa olla stressaaja, vaan enemmän fiilistelijä. Minä rakastan joulua! Outoa sanoa, kun vielä ensi viikonloppuna on yhdet Halloween-kemut edessä. 

Arvatkaapa mitä muuta jännää on edessä? Pääsen ensimmäiselle businessmatkalleni! JEE! Pääsen toteuttamaan omaa markkinointitutkimusta! JEE! Lähden joululomalla reissuun Reetan kanssa! JEEJEEJERRYCOTTON!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti